Баслословни са цените за реклама в праймтайма на националните телевизии…
Най-скъпото телевизионно време от деня определено е вечерта, когато се излъчват ключовите заглавия на родните канали. Тогава bTV и NOVA обикновено залагат на риалити програми и сериали, за които обявяват солени рекламни тарифи.
Най-скъп в българския телевизионен ефир се оказва сериалът „Сега и завинаги“, който се излъчва в идеалния праймтайм – всеки делник от 20:00 часа. За продуктово позициониране по време на турската мелодрама bTV е определила ценоразпис от 11 558 лв. за 30-секунден рекламен клип. Още по-скъп ще е блокът по време на втория сезон на „Великолепният век: Кьосем“, който тръгва от другата седмица – 12 060 лв. (колкото е и „MasterChef“).
Таванът при bTV тенденциозно е при новините в 19 часа – 13 065 лв. Цените за другите актуални серийни поредици, ротирани в следобедния слот – „Любов под наем“, „Шест сестри“ и „Лекар в планината“, варират от 2500 до над 3000 лв. отново за 30-секундно промотиранe.
NOVA, за разлика от bTV, предлага по-достъпни тарифи за рекламодателите. Най-вървежни там са риалити програмите „Като две капки вода“ (10 000 лв.) и „Hell’s Kitchen“ (8 000 лв.). Цените за теленовелите, които са от обяд до късния следобед, вървят между 1500 („Войната на розите“, „Остани с мен“), 2000 („Прости ми“) и 3000 лв. („Намери ме“). „Черна любов“ пък е най-скъпоструващото заглавие на Diema Family – с рекордните за кабелния ефир 1151 лв.

Коментари

Share.

Comments are closed.