Бурак Йозчивит е турски модел и актьор. Най-известните му роли са в образа на Кямран в сериала „Чучулигата“ и на Кемал в сериала „Черна любов“.
Живот и кариера
Бурак Йозчивит е роден на 24-и декември 1984-а г. в Истанбул, Турция, родом е от Газиантеп. Има по-малка сестра. Завършва гимназия „İşmen“ през 2001-а. Изучава фотография, кино и изобразително изкуство в университета „Мармара“.
През 2003-а печели титлата „Най-добър модел на Турция“. След конкурса започва да работи за агенция „Erez Ajans“. През 2005-а заема второ място в конкурса „Най-добър модел в света“.
Понастоящем е актьор и продуцент в собствена продуцентска компания. Първата му роля е през 2006-а г. в „Минус 18“ в образа на Мурат.
През 2007-а г. се снима във филма „Преследван“ в ролята на Кемал. Същата година се снима в „Мъж по принуда“.
През 2010-а г. участва в сериала „Малки тайни“, който е римейк на американския сериал „Клюкарката“, в ролята на Четин.
През 2011-а г. се снима в сериала „Великолепният век“ като Малкочоулу Бали Бей.
През 2013-а г. изпълнява главната роля на Кямран в сериала „Чучулигата“ заедно с актрисата Фахрие Евджен. По-късно двамата участват отново заедно във филма „Любовта прилича на теб“.
През 2015-а – 2017-а г. актьорът изпълнява главната мъжка роля на Кемал в сериала „Черна любов“, където си партнира с актрисата Неслихан Атагюл. 
Личен живот
В продължение на три години Бурак Йозчивит има връзка с Джейлян Чапа. От 2014-а г. той се среща с актрисата Фахрие Евджен, за която се жени на 29-и юни 2017-а г.

Коментари

Share.

Comments are closed.