Братът на Ийт е добросърдечен и честен по природа, но слабостите му са по-силни от него. Джахит не може да преодолее страстта си към хазарта, нито да се раздели със съпругата си Назан, която отдавна не обича. Той се поддава на изкушението и започва извънбрачна връзка с Елмаз, но се съмнява в нейните користни подбуди. Когато узнава, че Елмаз очаква дете от него, Джахит се поддава на манипулациите на Назан и прави опит да отнеме сина си от майка му, пише „Тв Сага„.
„Симпатизирам на Джахит – той е много състрадателен и търпелив. Често прави грешки от съчувствие към другите. За разлика от него, аз нямам търпение – ако нещо не се получава, както го искам, ще се откажа на втория път. Не бих могъл и да поддържам извънбрачна връзка, ако бях женен, защото ми се струва прекалено сложно. Джахит пък не може да я прекрати, защото е нерешителен“, споделя за героя си изпълнителят Тугай Мерджан.
Българските зрители помнят превъплъщението му в образа на Орхан в „Изкушение“ (2013). След участието си в хитовата поредица слава му носи образът на султан Ибрахим във втория сезон на историческата суперпродукция „Великолепният век: Кьосем“. „Ибрахим е много чувствителен заради ужасите, които е преживял в детството си. Беше изключително интересно да изследвам историческата личност и епохата. Кой не би желал да пътува с машината на времето?“
Тугай Мерджан е роден на 10-и декември 1982-а г. в Истанбул. След като завършва Търговската гимназия в квартала „Бахчелевлиер“, той постъпва в Театралния департамент на университета „Халич“. „Като ученик тренирах футбол три-четири дни от седмицата, но през зимата нямах занимание. Майка ми и леля ми ме записаха на театрален курс и въпреки съпротивата ми, настояваха да го посещавам. Скоро се увлякох по актьорската игра и наистина ми хареса. Така се насочих към бъдещата си професия“, спомня си актьорът.
Още като студент участва в постановки на Общинския театър на Бакъркьой и след дипломирането си в Консерваторията постъпва в трупата му, където изгражда редица главни роли от турската и европейската драматургия. „Следването ми не беше леко, защото баща ми нямаше средства да плаща таксите в частния университет и аз трябваше да работя, за да набавя сумата. Моят преподавател Мюшфик Кентер ме прие в трупата на Общинския театър и ми уреди стипендия в университета, а аз трябваше да покривам само останалата част. Състудентката ми Аслъ Енвер пък ми помогна да пробия в телевизията, като ме заведе в четвърти курс в продуцентската къща, в която беше ангажирана.“ Дебютът му в телевизионните сериали е в криминалната поредица „Наблюдавани“ (2008), но истинска известност му носи образът на престъпника Яник 3еки в популярната екшън поредица „Мълчаливите“ (2012).
Въпреки че твърди пред журналисти, че не е нужно жената до него да е известна и че се е влюбвал от пръв поглед в непозната на автобусната спирка, през последните две години Тугай поддържа връзка с актрисата Екин Тюркмен (Йозлем – „До последен дъх“, Елиф – „Малки жени“). Наскоро обаче красивата Екин потвърди пред медиите слуховете, че двамата актьори са се разделили.
През свободното си време Тугай свири на саксофон и ударни инструменти, но не възнамерява да се заеме професионално с музика и да издаде албум. Често играе футбол с приятели, а през лятото се отдава на сърфиране по морските вълни.

Коментари

Share.

Comments are closed.