Демет Йоздемир е турска актриса и танцьорка.
Родена е на 26-и февруари 1992-а година в Кокаели, Турция. Тя е най-малката от трите деца в семейството – има брат Волкан и сестра – Дерия. Родителите ѝ се развеждат, когато е едва на осем години и Демет се премества с майка си в Истанбул.  В училище записва танци и участва в клиповете на известния Мустафа Сандал.
Първият проект, в който участва като актриса е „Ще ти кажа една тайна“ през 2013-а година. Следващата ѝ роля е на руската аристократка Алина Соколова в сериала „С Русия в сърцето“, където си партнира с Къванч Татлъту, Фарах Зейнеп Абдулла, Мелиса Аслъ Памук, Елчин Сангу, Биркан Сокуллу и други. Участието ѝ в „С Русия в сърцето“ ѝ носи огромна глава в Русия.
Сериалите, които обаче я правят популярна в Турция и отвъд, са „Мирис на ягоди“ и „Стая 309“.
През 2017-а участва в игралния филм „С кого танцуваш?“. След финала на „Стая 309“ през 2017-а година се е отдала на почивка и е в търсене на следващия проект, в който ще се впусне.
Имала е връзка с актьора Юсуф Чим, с когото се запознават и влюбват на снимачната площадка на „Мирис на ягоди“ през 2015-а година. По-късно те прекратяват отношенията си и все поема по своя път.

Коментари

Share.

Comments are closed.