Неслихан Атагюл Доулу е турска актриса.
Най-значимите ѝ роли са в образите на Нериман в сериала „Двете лица на Истанбул“ и на Нихан в сериала „Черна любов“.
Живот и кариера
Неслихан Атагюл е родена на 20-и август 1992-а г. в Истанбул, Турция. От ранна възраст мечтата ѝ е да стане актриса и затова започва да посещава уроци по актьорско майсторство. След два месеца от записването ѝ в академия „Ерберк“ е избрана за снимане на телевизионна реклама. Учи театър в университета „Yeditepe“. През 2006-а дебютира в първия си кинофилм „Първа любов“, в който играе ролята на Бахар. Заради блестящото си представяне в проекта печели наградата „Обещаваща млада актриса“.
По същото време се снима в семейна драма номер едно „Листопад“ в ролята на Дениз, дъщерята на Тахсин.
През 2011-а се снима в сериала „Животът продължава“ в ролята на Ширин. Същата година участва в хитовия филм „Чистилището“ в образа на Зехра, като актьорската игра на Атагюл получава само добри отзиви.
През 2013-а Неслихан се снима в сериала „Двете лица на Истанбул“ заедно с Кадир Доулу в ролята на Нериман, където се разказва за типичната история на Пепеляшка.
Две години по-късно – през 2015-а, участва в тоталния хит „Черна любов“ заедно с Бурак Йозчивит, където изпълнява главната женска роля – на Нихан.
Личен живот 
По време на снимките на „Двете лица на Истанбул“ Неслихан се среща с Кадир Доулу, откъдето започва и голямата им любов. Двойката е заедно от 2013-а г. и сватбата им се състои на 8-и юли 2016-а г.

Коментари

Share.

Comments are closed.