## Режисьор : Клим Шипенко

## В ролите : Владимир Вдовиченков, Павел Деревянко, Александр Самойленко, Виталий Хаев, Оксана Фандера, Любовь Аксенова, Роман Перелыгин, Полина Руденко, Александра Серебрякова, Мария Миронова и др.

## IMDB :  7.2 от 828 гласували Линк към IMDB

## Държава : Русия

## Година : 2017

## Времетраене : 106 мин.

## Резюме : Космическата станция „Салют-7“ в орбита в безпилотен режим неочаквано престава да реагира на сигнали от центъра за управление на полета. Взето е решение да се изпрати спасителна експедиция в орбита. Космическият екипаж трябва да намери „мъртвата“ станция и за пръв път в света да се скачи с 20-тонен неуправляем железен блок. Астронавтите разбират, че нямат шанс да се завърнат на Земята. Но този рисков път е единственият възможен. Те трябва не само да проникнат в Салют-7, но и да го съживят. Двама души ще предотвратят непосредствена катастрофа и ще спасят планетата от падането на станцията? Спасителната експедиция се превръща в опасен тест. На орбита се разгръща истинско космическо разследване.

Филмът се основава на реални събития: полетът до станцията „Салют-7“ през 1985 г. се счита за най-трудния полет в историята на космическите изследвания.

Коментари

Share.

Comments are closed.