Танер Румели е роден на 8-и април 1985-а г. в Анкара.
От малък говоря арабски език. „Научих го едновременно с турския, тъй като у дома всички говореха и двата езика.“ Семейството на майка му е от Мардин, а това на баща ми – от Битлис (градове в Югоизточна Турция, разположени недалеко до границата със Сирия – б. р.). „И до днес мога лесно да общувам в арабския квартал край площад „Таксим“, усмихва се актьорът.
Още от дете Танер се увлича по театъра и на 14 години дебютира на сцената в любителско представление по христоматийния роман „Балада за Али от Кешан“ на известния писател Халдун Танер. След завършването на гимназия е приет в театралния департамент на университета в турската столица. Високият 1.85 м. младеж бързо си пробива път и на сцената, и на екрана. Дебютът му пред камера е в популярната поредица „Нашите къщи“, където творческият му път се пресича с този на Хюля Гюлшен Ирмак (Хафизе – „Сега завинаги“).
Ето какво казва в едно интервю по повод участието си в „Сега и завинаги”…
Присъединявате се към екипа на сериала на по-късен етап. Изпитахте ли затруднения с адап тацията към вече устано­вения начин на работа и взаимоотношения между колегите?
– Бях много щастлив да се включа в качествена драматична поредица като „Сега и завинаги“, която пе­чели невероятни рейтинги в продължение на два сезона. В началото бях притеснен най-вече от факта, че сери­алът се снима в Хадъмкьой (предградие на Истанбул на европейския бряг на Бос­фора – б. р.), защото пъту­ването от центъра на града е дълго. Скоро обаче си от­дъхнах, след като се запоз­нах с Толгахан Сайъшман (Ийт), Амине Гюлше (Нур) и нашите режисьорки Айсун Мехдиабас и Еда Тексьоз. За много кратко време се превърнахме в задружна компания. На снимачната площадка веднага усе­тих дух на колегиалност и взаимопомощ. Толгахан и Амине са душата на този проект и разпръскват ра­дост около себе си.
Какъв е вашият герой?
– Фатих е напуснал род­ната си Адана, за да следва инженерни науки в Герма­ния. Той се завръща в Тур­ция като представител на международна компания и се стреми да сключи дого­вор за партньорство с Ийт. Оказва се, че Фатих е бил любим на Нур в детските й години и преговорите му с компанията на Ийт съвсем не се дължат на случай­ност. За зрителите ще има още неочаквани разкрития и обрати в сюжета.
Как Фатих успя за тол­кова кратко време да спечели симпатиите на теле­визионните зрители?
– Неговата почтеност, спокойствието, усмивката и енергията веднага бяха от­белязани от почитателите на поредицата. Той е много решителен и целенасочен в действията си. За мен ре­акцията на зрителите към героя ми е безценна.
Приличате ли си с Фа­тих?
– Аз имам много стабилно самочувствие. Уравновесен съм, приятелски настроен към околните, обичам сме­ха и забавленията, а когато се стремя към нещо, съм неудържим като Фатих.
В социалните мрежи ви сравняват с Толгахан Сайъшман. Има ли конку­ренция между вас?
– Не може и дума да става за подобно нещо. Под­държаме много добри коле­гиални отношения и между нас няма актьорско сърев­нование.
Какво се крие зад суро­вия ви имидж?
– Аз не съм строг и сери­озен човек, всъщност съм шегаджия. По същия начин Толгахан може да изглеж­да на външния наблюдател – хладен и дистанциран, но всъщност обича шегите и разсмива целия екип. Моят характер е подобен.
Какво да очакваме по-­нататък от сериала?
– Да бъде качествена продукция, както досега. Ние поднасяме сюжет, кой­то турските жени харес­ват. Всеки персонаж има мотивация за постъпките си според собствените си представи и гледна точка. Елементът на любопитство е винаги налице в сериала, действието е много насите­но и динамично.

Коментари

Share.

Comments are closed.